SVAKA ČAST: Hrvatski trener odveo jednu od najslabijih afričkih reprezentacija na Kup nacija!

FOTO:

Hrvatski trener Zdravko Logarušić izborio je plasman na Afrički kup nacija s reprezentacijom Zimbabvea.

Pobjeda 1:0 na gostovanju kod Bocvane bila im je dovoljna da osiguraju plasman među 24 najbolje afričke reprezentacije. Kolo prije kraja su drugi u kvalifikacijskoj grupi H s osam bodova, četiri više od Bocvane i Zambije. Prvi je Alžir s 11 bodova.

Logarušić je tako iznenađujuće odveo 25. afričku reprezentaciju po Fifinoj ljestvici na Kup nacija jer su Alžir i Zambija bili favoriti za prolazak skupine. Alžir je dvostruki osvajač i trenutni branitelj naslova afričkog prvaka, dok je Zambija tu titulu osvojila 2012. godine.

Zimbabveu će ovo biti tek peti nastup na Kupu nacija i prvi put da ih je ondje odveo strani trener, a u svakom dosadašnjem nastupu bili su posljednji u grupi. Nadaju se da će ih u siječnju 2022. godine hrvatski stručnjak dovesti do prvog zapaženijeg uspjeha.

Zdravko Logarušić je 55-godišnjak rođen u Slavonskom Brodu. U Afriku je otišao 2009. godine te je vodio klubove u Gani, Keniji, Tanzaniji i Angoli. Preuzeo je reprezentaciju Sudana 2017. godine i na toj se poziciji zadržao do 2019., dok je prošle godine imenovan izbornikom Zimbabvea. (index.hr)

Komentari

komentara

« Povratak