SVAKA ČAST, MAJSTORE: Hrvatski trener preuzeo Bayern Munchen U19!

FOTO:

Fantastične vijesti dolaze nam iz Njemačke, točnije iz aktualnog njemačkog prvaka Bayern Munchena.

Naime, kako prenose naši vodeći mediji, novi trener Bayerna U21 postao je hrvatski trener, 31-godišnji Rene Marić! Minhenski klub objavio je da će ovaj austrijski Hrvat tako naslijediti Michaela Hartmanna. Marić je sredinom studenog 2023. zaposlen u Bayernovoj akademiji, u kojoj je radio s mlađim uzrastima i drugom ekipom te kao vođa tima za razvoj trenera i filozofiju igre. Marić je u ponedjeljak odradio prvi trening, dok ga u srijedu očekuje susret protiv Basela u Ligi prvaka mladih.

Sportski direktor Bayerna Christoph Freund zahvalio se Hartmannu te poručio: “Marić je dosad obavljao sjajan posao u našoj akademiji kao voditelj tima za razvoj trenera i filozofiju igre. Sretni smo što je pristao preuzeti U-19 momčad. Želimo mu puno uspjeha u narednim mjesecima.

Direktor Bayernova kampusa Halil Altintop otkrio je da su se razilazili u mišljenjima s Hartmanom. “Nije nam bilo lako donijeti ovu odluku. Hvala Michaelu na poslu koji je obavio. Njegov nasljednik Rene Marić jako dobro poznaje momčad zahvaljujući kvalitetnom radu u kampusu. Pozornost sada usmjeravamo na susret u Baselu”, rekao je Altintop za službenu klupsku stranicu.

Marić je također dao izjavu nakon što je preuzeo U-19 sastav Bayerna: “Iznenadio me razvoj događaja, ali se jako veselim ovom uzbudljivom zadatku i radu s ekipom. Učinit ću sve što mogu kako bih sa svojim trenerskim stožerom pomogao ekipi i ostvario klupske ciljeve.”

Marić, mladi stručnjak porijeklom s Pelješca, ranije u trenerskoj karijeri kao pomoćnik radio je Handenbergu, RB Salzburgu, Borussiji Mönchengladbach, Borussiji Dortmund i Leedsu. Niz klubova je impresivan osobito zato što nikada nije bio profesionalni nogometaš.

U mladosti se bavio proučavanjem taktičke teorije, o kojoj je pisao opširne tekstove na svom blogu Spielverlagerung. Zahvaljujući svojim tekstovima, došao je u kontakt s nogometnim svijetom, u kojem se već niz godina strelovito uspinje. Inače se nekoliko puta deklarirao kao navijač Hajduka, a u Belgiji je položio ispit za UEFA-inu Pro licencu.

Komentari

komentara

« Povratak