SVE JE DOGOVORENO: Ajax prvi put u povijesti za trenera dobio Talijana!

FOTO:

Najveći nizozemski klub Ajax ima sezonu iz noćne more. Nema trofeja, a u prvenstvu su završili na petom mjestu. Posljednji put tako slabo mjesto osvojili su u sezoni 1999/2000. Zanimljivo, godinu prije bili su čak i šesti što je najgori plasman u modernije vrijeme.

U upravi se nadaju kako će novi trener vratiti klub tamo gdje pripada. Tako u današnjem izdanju nizozemskog De Telegraaf piše kako je Ajax pronašao novo rješenje. Novi trener posrnulog velikana postat će 35-godišnji talijanski stručnjak Francesco Farioli.

Sada samo preostaje da se Ajax i Fariolijev aktualni poslodavac Nica dogovore oko odštete, budući da Talijan ima važeći ugovor s francuskim prvoligašem do ljeta 2025. No, tu ne bi trebalo biti problema.

Inače, Farioli nije bio prva, a bome niti druga opcija Kopljanika za trenera. Najveća želja bio je, iz nekog razloga, Erik ten Hag koji se zahvalio na pozivu za povratak u redove u nizozemskog velikana, a drugi pick bio je Graham Potter kojemu se također nije svidjela ta ideja.

Komentari

komentara

« Povratak