SVE JE DOGOVORENO: Evo koliko će Fenerbahče platiti Livakovića!

FOTO:

Turski mediji opet su se raspisali o velikom transferu Dominika Livakovića koji bi uskoro trebao postati novi vratar turskog Fenerbahčea.

Kako to obično biva kod transfera, problem je bila odšteta koju turski gigant mora platiti Dinamu. Prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije vrijedi 14 milijuna eura prema ‘Transfermarktu’, a Fener ipak traži popust što je i logično jer Liviju ugovor s Dinamom traje do ljeta 2024. godine. Identičnu stvar radi Trabzonspor kada je u pitanju Bruno Petković.

Ipak, čini se kako su se klubovi napokon dogovorili. Štoviše, jučer su turski mediji prenijeli ekskluzivu kada je prvi čovjek Fenerbahčea izjavio: “Dogovorili smo se s Livakovićem i trenutačno nema problema. Međutim, ako bude problema, otići ću po Szczesnyja u Juventus. Sigurno ćemo dovesti vrlo dobrog vratara.”

A danas stižu nove prekrasne vijesti za sve fanove tog kluba. Naime, Yenicag danas otkriva kako je Fenerbahče pronašao novac za Livakovića. Turski velikan je produljio ugovor s aktualnim golmanom Altayom Bayindirom i u ugovor stavio odštetnu klauzulu od 17 milijuna eura. Međutim, već sad ga može prodati za 10 milijuna eura jer postoji niz zainteresiranih klubova.

Turci tvrde da će Fenerbahče pristati na 10 milijuna eura za Bayindira i odmah taj novac uplatiti Dinamu za Livakovića. Toliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru Livakovića s Dinamom. Dosad je Fenerbahče najviše nudio šest milijuna eura, a hrvatski prvak nije pristajao na tu ponudu.

Inače, to će biti treći najveći posao Fenera u povijesti. Isto toliko su platili Raul Meirelesa i Moussu Sowa, dok su ispred samo Emenike i Guiza.

Komentari

komentara

« Povratak