SVE JE GOTOVO: Dinamo kupio prvog igrača za nešto manje od milijun eura!

FOTO:

Ljetni prijelazni rok uskoro će službeno započeti, ali neki klubovi, posve logično, već su započeli s prvim potezima. Tu se svakako misli i na Dinamo.

Kako prenose vodeći domaći mediji, klub iz Maksimira upravo danas je obavio prvi ljetni posao! Povratnik u Dinamo postao je 22-godišnji vratar Nikola Čavlina za kojeg su Lokomotivi morali uplatiti 750 tisuća eura. Ta klauzula je dogovorena dok je mladi vratar prije točno dvije godine potpuno besplatno prešao iz Maksimira na Kajzericu. Modri su se tako htjeli zaštiti od stranog interesa u slučaju da se Čavlina razbrani, a upravo to se i dogodilo.

Očekuje se da će prvi vratar kluba ostati Ivan Nevistić, a Dinamo će Čavlinu poslati na posudbu i to vjerojatno u Osijek. Špekulira se kako je ta posudba možda dogovorena jer će u drugom smjeru uz dobar popust otići sjajni argentinski napadač Ramon Mierez.

Inače, ovo je već treći prelazak Čavline iz Lokomotive u Dinamo i obrnuto. Vratar je ponikao u omladinskom pogonu Lokomotive, a 2015. godine je prešao u Dinamovu školu. U mlađim selekcijama Dinama je redovito nastupao, a od 2020. do 2022. godine je upisao 38 nastupa za tadašnju drugu momčad Dinama koja se natjecala u drugom rangu hrvatskog nogometa. Za prvu momčad nije upisao službeni nastup.

Prije dvije godine je prešao u Lokomotivu u besplatnom transferu uz spomenutu ugovorenu otkupnu klauzulu te je to za njegovu karijeru bio pun pogodak. U dresu Lokomotive je u dvije sezone nastupio u 68 utakmica, sačuvao praznu mrežu 23 puta i profilirao se kao ponajbolji vratar lige te izborio svoje mjesto u mladoj reprezentaciji.

Komentari

komentara

« Povratak