SVE JE GOTOVO: Josip Brekalo ima novi klub!

FOTO:

Hrvatski nogometaš, Josip Brekalo, navodno je bio vrlo blizu senzacionalnom povratku u Dinamo Zagreb. Međutim, karijeru će nastaviti u Italiji.

Naime, stručnjak za transfere Di Marzio javlja kako je Brekalo uspio sve dogovoriti s Fiorentinom. Već se Brekala ranije povezivalo s Fiorentinom, ali iako je njegov menadžer Andy Bara tvrdio da je to propalo i da Josip neće u Violete, Fiorentina je ostala u kontaktu s njim i, unatoč pokušajima Udinesea i Napolija, uspjela postići dogovor.

Spremili su mu trogodišnji ugovor i oko 2 milijuna eura, pišu talijanski mediji. Prijelomni trenutak dogodio se jučer ujutro kada je ljubičasti klub potpuno iznenađujuće pregazio konkurenciju.

Fiorentinin ugovor je spreman, trebao bi trajati tri i pol godine za nešto manje od dva milijuna eura po sezoni (uključujući bonuse). Nešto oko trajanja moglo bi se promijeniti, dogovori oko detalja su u tijeku, ali sve bi trebalo biti vrlo brzo zaključeno.

Spominjao se oko Brekala i Dinamo, spominjao se i Getafe, ali na kraju se nekadašnji reprezentativac vraća u Italiju u kojoj je možda bio i najsretniji u svojoj karijeri. Sigurno sretniji nego u Njemačkoj.

Dolaskom Nike Kovača za glavnog trenera u Wolfsburg, Brekalo je izgubio svoje mjesto u momčadi. Zbog slabe minutaže nije stigao ni poziv na Svjetsko prvenstvu Katar. No, sada se očekuje povratak minutaže u Fiorentini. Josip je u dresu Hrvatske upisao 33 nastupa te je pritom postigao četiri pogotka.

Komentari

komentara

« Povratak