SVE JE MOGLO BITI DRUGAČIJE: Ovaj velikan propustio dovesti Modrića 2008. godine!

FOTO:

Hrvatski velikan, Luka Modrić, prije nekoliko dana postao je igrač s najviše nastupa za ‘Vatrene’. Luka će u rujnu proslaviti 36. rođendan, a na terenu izgleda kao da ima barem deset godina manje.

U karijeri je igrao za Zrinjski, Inter Zaprešić, Dinamo Zagreb, Tottenham i Real Madrid. No, poslije Dinama njegova karijera mogla je ići nekim drugim putom. Vraćamo se u 2007. godinu koja je bila jako zanimljiva za Luku. Hrvatska je na Wembleyu ostvarila veliku pobjedu protiv Engleske, a mnogi klubovi htjeli su Modrića u svojim redovima.

Goran Vučević, nekadašnji skaut Barcelone, u velikom razgovoru za index.hr otkrio je kako je malo nedostajalo da Modrić završi u Barceloni:

“Uvijek se sjetim kako je skoro završio u Barceloni, ozbiljno su ga razmatrali. Bio sam na utakmici Hrvatske i Engleske u Londonu 2007. godine kad je trebalo izvesti nešto, bio sam tamo s ljudima iz Barcelone. No, uzeo ga je Tottenham i promijenio tijek povijesti.”, govori Vučević pa dodaje:

“On je počeo rasti kad sam ja ušao u skautsku mrežu Barcelone. Pratili smo veliki broj igrača, ali Modrić je bio jedan od najvažnijih. Dugo smo pratili njegove utakmice. Njegova osobnost, igračka ali i ljudska, uklapala se u sustav Barcelone. Volio je uvijek zadržati loptu, dodati, ima ga svugdje na terenu i on pazi na sve. Bio je mlad, ali izgledao je posebno. Barceloni je bio preskup, ali to je zato što je u momentu kad su se odlučili nešto poduzeti on već vrijedio 50 milijuna eura. Mogli su ga dobiti za 15 milijuna, u to vjerujem, ali ponekad Barcelona u transfer politici stvari gleda pomalo s visoka. Duže od četiri godine znali smo u kojem smjeru će krenuti Modrić, njegova eksplozija nije bila preko noći. Taj trenutak, ili ako želite propust, Barcelona je opravdala činjenicom da slične igrače ima u svojoj školi. U to vrijeme Barcelona je imala Xavija i Iniestu, moglo se reći da su dobro popunjeni na tim pozicijama, zar ne?”.

No, Luka je otiša u Tottenham, a četiri godine poslije potpisao je za Real Madrid u kojem još uvijek igra.

Komentari

komentara

« Povratak