SVE JE MOGLO BITI DRUGAČIJE: Ugledni trener otkrio kako je zamalo preuzeo Hajduk!

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Hajduk Split imao je povijesnu priliku da se ove sezone nakon dugih 19 godina dočeka naslova prvaka Hrvatske. No, klubu s Poljuda dogodio se nevjerojatni raspad u drugom dijelu sezone.

Sve je krenulo nizbrdo sredinom ožujka poslije poraza od Lokomotive. Uslijedilo je čak četiri novih poraza (tri u prvenstvu i jedan u kupu) pa se Hajduk u tom periodu oprosti od eventualne dvostruke titule. Kritičari smatraju kako krivca treba tražiti u upravi kluba i treneru koji jednostavno nije dorastao zadatku da odvede toliko dobrih igrača do kraja.

A sve je nekako moglo biti drugačije po Hajduk da je umjesto Ivana Leke došao jedan čovjek iz Nizozemske. U pitanju je aktualni trener ukrajinskog diva Šahtar Donjecka, Marino Pušić, koji je u razgovoru za Index.hr otkrio kako je razgovarao o preuzimanju Hajduka:

“Istina je da je bilo razgovora s Hajdukom, ali nije se realiziralo na kraju. Razmišljao sam dosta o tome da dođem raditi u Hrvatsku, a čim sam razmišljao, znači da je bilo blizu. Komentirao sam već par puta obiteljske okolnosti zbog kojih se možda nije ništa realiziralo u tom smjeru. Nisam čovjek koji unaprijed otpisuje neke lige ili nivoe. Mora me priča kluba pogoditi, moram vidjeti perspektivu ekipe i onda se sve može gdje god to bilo. Nikad se ne zna u budućnosti, ali u ovom trenutku sam jako sretan u Šahtaru.”

Pušić je tada bio asistent u nizozemskom Feyenoordu, a od 24. listopada prošle godine glavni je trener u Šahtaru…

Komentari

komentara

« Povratak