SVE JE REKAO: Nenad Bjelice prokomentirao poraz protiv Švedske…

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je kod Švedske 2:1, ali zbog više postignutih golova i dalje držimo treće mjesto u skupini. U studiju Nove TV večeras su za utakmicu gostovali Mate Bilić i Nenad Bjelica.

“Švedska je zasluženo pobijedila, a moglo je to biti i uvjerljivije. Jedino pozitivno je da je Hrvatska i dalje ispred Švedske i da u zadnjem kolu može osigurati ostanak. No, ne možemo biti zadovoljni igrom ni u obrani ni u napadu, a nismo igrali u mješovitom sastavu nego u standardnom. Puno više smo očekivali”, rekao je Bjelica pa nastavio:

“Djelovali smo kao da smo igrali na bod, a izbornik je prije utakmice rekao da se uglavnom izgubi kad se igra na bod. Mislim da to nije dobra poruka i uvijek moraš reći da igraš na pobjedu. Ovako šalješ poruku igračima da je bod dovoljan, a mi smo upravo tako igrali”, rekao je Bjelica koji je potom prokomentirao naše greške:

“To je bila velika taktička pogreška Kovačića. Ako protivnik igra s dvije špice pa ti pomažeš stoperima, onda se možeš spustiti u krilo obrani. No kad igraju s jednom špicom, a on stoji metar ispred njih, to je greška. Tu se više ne stiže do Kuluševskoga, gubi se pozicija i Kuluševski je opet ispred njega. Mislim da Kovačić na toj poziciji šestice na kojoj igra sam nije idealan izbor. On meni više vuče prema osmici, igraču koji može donijeti višak u sredini. Na poziciji šestice je puno važnije koliko dobro čitaš igru, a ne brzina i igračke kvalitete. On to ne čini i u situaciji kod gola je protivniku dao veliki prostor. To se ne smije dogoditi”, kazao je Bjelica.

 

Komentari

komentara

« Povratak