SVE JE REKAO: Predsjednik UEFA-e popljuvao Poljud i Maksimir…

FOTO:

Predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin, često je gost u Hrvatskoj i našim medijima. Tako je ovog puta odradio intervju za Nacional.

U velikom intervjuu za Nacional komentirao je broje teme – od nadolazećeg Europskog prvenstva u Njemačkoj do afere VAR leaks u Hrvatskoj. Posebno je kritičan bio po pitanju stadiona u Hrvatskoj za koje smatra da su ispod svake razine.

“Slažem se, smatram da je nogometna infrastruktura sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja zemlja s manje nogometnih uspjeha. Iako ni kod nas država nije uložila ni jedan euro u nogometnu infrastrukturu. Drago mi je da sada govore o nacionalnom stadionu i o velikim investicijama u sport, nadam se da to nije predizborna kampanja, ali Savez mi kaže da su to ozbiljne stvari i da će sada puno investirati”, kaže Čeferin i dodaje:

“Ali, po meni, Hrvatska nema ni jedan stadion koji bi mogao ugostiti neku ozbiljnu utakmicu. Još je najbolji riječki stadion. Osijek je nov, ali je sve to malo. A Poljud i Maksimir su sramota. Kad vidiš još onu zatvorenu tribinu na Maksimiru… Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju europske utakmice. Već smo više puta bili blizu te odluke. Sad se nadamo da će se nešto pomaknuti. Čitao sam da su nešto dogovorili s Gradom, s Crkvom, s državom, s HNS-om, ali ne znam detalje.”

Komentari

komentara

« Povratak