SVE JE U NAŠIM RUKAMA: Evo što pobjeda Španjolske protiv Italije znači za Hrvatsku!

FOTO:

Španjolska nogometna reprezentacija svladala je Italiju s minimalnih 1:0 te se tako pridružila Njemačkoj u osmini finala. Strijelac jedinog pogotka bio je Riccardo Calafiori, 22-godišnji stoper Bologne koji je jednu loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

Hrvatska više ne može biti prva u skupini jer ta pozicija sigurno pripada Španjolskoj. No, pobjeda Furije nije loša vijest jer Hrvatska sada ima veće šanse biti druga u skupini. Hrvatska bi pobjedom protiv Italije bila gotovo sigurno druga. Plan bi joj mogla poremetiti jedino Albanija ako pobijedi Španjolsku.

Između te dvije reprezentacije tada bi odlučivala gol-razlika, a Albanija je tu zasad bolja za dva gola. No, čak i da Albanija završi ispred nje, s četiri boda kao treća bi Hrvatska praktično osigurala osminu finala. U tom scenariju bi Talijani ispali iz skupine.

U slučaju remija, Hrvatskoj igra još samo teorija. Španjolci bi trebali pobijediti Albance, a u preostalih pet skupina morale bi se naći barem dvije trećeplasirane reprezentacije koje su osvojile maksimalno dva boda, a i u tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

U teoriji Hrvatska i porazom u zadnjem kolu može biti treća ako će Španjolci pobijediti Albaniju vrlo visokom razlikom, ali to joj ni u jednoj projekciji ne bi bilo dovoljno da bude među četiri najbolje plasirane trećeplasirane momčadi.

Komentari

komentara

« Povratak