SVE JE ZAPOČELO U DINAMU: Evo koliko je Bjelica zaradio na otpremninama!

FOTO:

Poznati hrvatski trener, Nenad Bjelica, jučer je dobio otkaz u njemačkom prvoligašu Union Berlinu. Bivšem strategu Dinama i Osijeka presudili su slabi rezultati u posljednje vrijeme.

Osim Bjelice, Berlin napuštaju i članovi njegovog stožera. Zanimljivo, Bjelici je to već drugi otkaz ove sezone nakon što je 11. listopada dobio otkaz u turskom Trabzonsporu. Isto tako, Bjelici je ovo četvrti put da će dobiti otpremninu ako se tako dogovorio s Nijemcima.

U proljeće 2020. napustio je Dinamo, koji je htio smanjiti plaće igrača i trenera zbog pandemije koronavirusa. Prema tadašnjim pisanjima, Bjelica je dogovorio otpremninu od 1.1 milijun eura, a ostatak od 1.4 milijuna eura oprostio je Modrima. Nakon toga Bjelica je preuzeo Osijek, a ondje je bio trener i sportski direktor.

Deset mjeseci prije isteka ugovora klub i trener dogovorili su rastanak uz otpremninu od milijun i pol eura. Iznos otpremnine u ugovoru s Osijekom bio je puno veći, a postojala je navodno i klauzula prema kojoj bi u slučaju da sam odluči otići morao klubu platiti ostatak financija do kraja svog ugovora. Na kraju je pronađeno kompromisno rješenje.

S Trabzonsporom je imao ugovor do ljeta 2025. godine. Ondje je tražio tri milijuna eura otpremnine, a dobio je pola tog iznosa, pisali su tada turski mediji. To znači da je Bjelica dosad od otpremnina zaradio oko četiri milijuna eura. S Unionom je imao ugovor do ljeta 2025. godine, no jučer je smijenjen.

Zasad nije poznato hoće li i koliko novca Bjelica dobiti od njemačkog prvoligaša.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak