SVE VIŠE SE ŠUŠKA O VELIKOM TRANSFERU: Evo čiji skauti su danas gledati Pukštasa!

FOTO:

Hajduk Split danas je na svom stadionu svladao Goricu s visokih 3:0. Golove su zabijali redom Leon Dajaku, Mihael Žaper i Emir Sahiti.

Hajduk je dominirao većim dijelom utakmice i potpuno zasluženo slavio. Nakon današnje utakmice Hajduk je ostao prvi sa sedam bodova i utakmicom više od Rijeke i tako osigurao status jesenskog prvaka prvi put nakon 19 godina. Bijeli imaju i najbolju obranu lige, primili su samo devet golova, a obrana Gorice sada je na drugom mjestu.

A nakon današnje utakmice opet se priča o jednom posebnom mladiću. Svih 90 minuta u veznom redu Hajduka odigrao je 19-godišnji Amerikanac Rokas Pukštas.

Mladić litavskog porijekla nedavno je produljio ugovor s Hajdukom do 2027. godine i predviđa se da bi u budućnosti mogao biti jedan od najvećih izlaznih transfera u povijesti splitskog kluba.

Na današnjoj utakmici uživo su ga pratili skauti Arsenala, ali Pukštas nije bio na svojoj uobičajenoj razini. Prema Sofi Score koja mu je dala ocjenu 6.6, bio je najslabiji pojedinac domaće ekipe. Jedini pokušaj driblinga bio mu je neuspješan, promašio je jednu veliku priliku kad je glavom pucao pored gola na ubačaj Dajakua, a osvojio je za sebe neuobičajeno malo duela – dva od šest.

Ove sezone Pukštas je u deset nastupa postigao tri gola i postao nezamjenjiv član prve postave, a Karoglan je izjavio kako bez njega ne može zamisliti Hajduk. Njegova prosječna ocjena prema Sofi Score iznosi 7.10 i po tome je jedan od najboljih igrača Bijelih.

Komentari

komentara

« Povratak