SVI NA PREDAVANJE U MAKSIMIR: Evo koliko će Dinamo zaraditi od transfera Gvardiola u Chelsea

FOTO:

Danas je lansirana senzacionalna vijest kako je Chelsea ipak odlučio podići svoju ponudu za Joška Gvardiola koji je trenutno član RB Leipziga.

‘Plavci’ iz Premiershipa su na kraju ponudili čak 90 milijuna eura čime će Joško postati najskuplji branič u povijesti nogometa. No, izgleda kako Gvardiol neće odmah preći u Chelsea nego će ipak ostati još ovu sezonu u redovima njemačkog prvoligaša.

Ostvari li se zaista transfer vrijedan 90 milijuna eura, Gvardiol će postati najskuplji branič ikad. Od transfera će profitirati i Dinamo, iz kojeg je Gvardiol prošle godine otišao za 18 milijuna eura. Naime, Dinamo ima pravo na 20 posto profita koji će Leipzig dobiti od sljedećeg Gvardiolovog transfera, a on iznosi 71.2 milijuna eura. To znači da bi u blagajnu zagrebačkog kluba stigla još 14.24 milijuna eura.

Podsjetimo, najskuplji izlazni transfer Dinama je Marko Pjaca, koji je za 29.4 milijuna eura otišao u Juventus. Drugi je Dani Olmo s odlaskom u Leipzig (29 milijuna eura), a treći Luka Modrić i njegov transfer u Tottenham (22.5).

Gvardiol bi, zbroji li se odšteta koju je Leipzig platio Dinamu te koju će zagrebački klub dobiti njegovim sljedećim transferom, mogao postati igrač od kojeg je zagrebački klub zaradio najviše u povijesti. Gvardiol će Dinamu, dakle, donijeti više od 33 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak