SVI NA TEČAJ U MAKSIMIRSKU 128: Evo koliko je Dinamo ovog ljeta zaradio od transfera igrača koje nije imao u kadru

FOTO:

Dinamo je danas potvrdio transfer Petra Stojanovića u talijanski Empoli. Slovenski desni bek bio je prošle sezone na posudbi u Serie A, a Empoli ga je odlučio otkupiti za 1.2 milijuna eura pa Stojanović nakon šest godina odlazi s Maksimira.

Dinamo ga je 2016. godine Mariboru platio dva milijuna eura, a Stojanović je odigrao 186 utakmica te upisao dva gola i 18 asistencija.

Stojanović je drugi igrač koji je prodan nakon posudbe ovog ljeta. Ista je stvar s Kristijanom Jakićem koji je tehnički na posudbi u Eintrachtu do kraja lipnja, nakon čega će ga Eintracht otkupiti za sedam milijuna eura. No Dinamo je ovog ljeta zaradio puno više od tog iznosa.

Hrvatski prvak uprihodio je dodatna četiri milijuna eura bonusa od transfera Danija Olma u Leipzig koji je taj novac Dinamu platio zbog osvajanja Kupa, nastupa u Ligi prvaka i još nekih bonusa. I u ugovor o transferu Joška Gvardiola ugrađeni su određeni bonusi pa je Dinamo i od Gvardiola zaradio 500.000 eura na ime osvajanja njemačkoga kupa.

Tako je Dinamo ukupno ovog ljeta bez novih transfera zaradio 12.7 milijuna eura od prodaje Jakića i Stojanovića te bonusa od transfera Gvardiola i Olma. Vrijedi istaknuti da Dinamo novac od transfera neće dobiti odmah u cijelosti, već će on biti isplaćen u ratama kroz sljedećih nekoliko godina.

Što se ostalih odlazaka iz Maksimira tiče, najrealnije je da ovog ljeta prodan bude Dominik Livaković za kojeg se opet pojavio interes nekih klubova, ali službene ponude još nema. Može se dogoditi i transfer Luke Ivanušeca, ali je realnije da on otiđe nakon SP-a, dok za Brunu Petkovića ponuda nema.

SLUŽBENO: BORUSSIA DORTMUND DOVELA HRVATA!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak