Svi pričaju o Haalandu, no ovaj mladić ima vrlo sličnu statistiku!

FOTO:

Napadač Erling Braut Haaland, sa samo 22 godine ruši apsolutno sve rekorde u engleskom i europskom nogometu. Međutim, postoji još jedan igrač koji jednako odušavljava na nogometnim terenima…

„Zvijer“ od igrača

Erling Haaland već sad, sa samo 22 godine, ruši rekorde. Najbolji je strijelac Premier lige s 14 pogodaka te Lige prvaka s pet. Usporedbe radi,  prošle sezone najbolji strijelci u prvom rangu engleskog natjecanja bili su Mohamed Salah i Heung-Min Son s 23 pogodaka. Osim toga, 22-godišnji Haaland je do sad u karijeri zabio već 14 hat-trickova. Za tri u Premier ligi mu je trebalo samo osam utakmica, što je apsolutni rekord.

Haaland je na terenu ove sezone proveo 959 minuta, u kojima je postigao 19 pogodaka, dakle, zabija gol svakih 50,5 minuta. Ako pogotcima pribrojimo njegove tri asistencije, dolazimo do podatka kako je Haaland bio izravno uključen u čak 22 pogotka Manchester Cityja.

Jedini igrač koji ima takav učinak je sjajni krilni napadač PSV-a i Nizozemske, 23-godišnji Cody Gakpo. Gakpo je za PSV odigrao 15 utakmica ove sezone u svim natjecanjima, a uspio je upisati 12 pogodaka. Impresivan je podatak kako je čak deset puta bio asistent, što znači da je kao i Haaland bio 22 puta bio uključen u pogotke svog PSV-a.

Komentari

komentara

« Povratak