SVI SE PITAJU ZAŠTO KASNE HNL UTAKMICE: “Stalno ih upozoravamo na to…”

FOTO:

U HNL-u nije rijetkost da kasni početak prvenstvenih utakmica. Najnoviji primjer vidjeli smo u srijedu u zaostaloj utakmici petog kola između Dinama i Varaždina, koja se odigrala na Maksimiru. Početak te utakmice kasnila je više od dvije minute.

U nogometu se očekuje da će utakmica početi u predviđenom terminu. Poželjno je, čak se i očekuje, da svi igrači budu na terenu, spremni za igru, prije predviđenog početka utakmice. Sudac utakmice u tom slučaju odbrojava vrijeme i u prikladnom trenutku signalizira početak susreta. Ali često tako nije i u HNL-u.

Taj je problem za Germanijak komentirao Josip Brezni, HNS-ov povjernik za HNL.

– Znamo za taj problem i već smo pisali dopise i upozoravali na to. Svaki put delegatima prije utakmice kažem da upozore suce da pripaze na satnicu, da, ako treba, izađu ranije na teren i pričekaju na centru koju minutu, samo da počnemo na vrijeme. Stalno o tome pričamo, u komunikaciji smo i s televizijom i opet se dogodi da utakmica kasni – rekao je Brezni.

Iduće, 31. kolo HNL-a, počinje u subotu od 17 sati utakmicom Varaždina i Istre 1961. Od 19.10 sati igraju Slaven i Hajduk, u nedjelju su utakmice Lokomotive i Dinama (17 sati) te Rijeke i Gorice (19.30 sati). Kolo će u ponedjeljak zaključiti Rudeš i Varaždin (17 sati).

NAVIJAČI ĆE BITI ODUŠEVLJENI: EVO TKO ĆE SLJEDEĆI TJEDAN DOĆI U DINAMO!

24sata

Komentari

komentara

« Povratak