SVJETSKI MEDIJI: Hrvati, specijalisti za produžetke i penale!

FOTO:

Hrvatska reprezentacija je u osmini finala pobijedila Japan nakon lutrije jedanaesteraca. Ova je pobjeda popraćena i u medijima u regiji i svijetu.

Hrvati, specijalisti za produžetke i penale!

Hrvatska je nakon penala pobijedila Japan s 3:1, nakon što je nakon 120 minuta bilo 1:1. Japan je poveo u 43. minuti golom Maede, a Hrvatska je izjednačila pogotkom Ivana Perišića u 55. minuti. Hrvatska će u četvrtfinalu igrati s pobjednikom susreta Brazil – Južna Koreja. Hrvatski junak bio je Dominik Livaković, koji je Japancima skinuo čak tri penala.

Svjetski mediji su uglavnom složni oko ocjene kako su Japanci očajno izvodili penale te kako su hrvatski igrači iskoristili iskustvo s prošlog SP-a.

„Japanci izveli harakiri u penalima protiv Hrvatske”, naslov je teksta Marce.

„Produžeci kao da se nikome od straha nisu ni igrali, a u lutriji penala vidjeli smo harakiri Japanaca. Fantastični Livaković obranio je penale Yoshidi, Minaminu i Mitomi i tako postao ‘samuraj Livaković’“, piše dalje Marca.

Daily Mail piše:

„Očajni penali izbacili su Japance sa Svjetskog prvenstva. Ruku na srce, s druge strane bili su eksperti za ovakve situacije. Hrvatska je na zadnjem SP-u dvaput prolazila na penale, a ovdje je junak bio Dominik Livaković.”

Francuski L’Equipe pak piše:

„Hrvati, specijalisti za produžetke i penale, izbacili su Japan sa Svjetskog prvenstva. Viceprvaci svijeta oslonili su se na svoje iskustvo iz ovakvih utakmica. Perišić je golom za 1:1 prestigao Šukera po broju golova za Hrvatsku na velikim natjecanjima, a onda je na scenu stupio Livaković s tri obrane.”

BBC-jev tekst o utakmici nosi naslov ‘”Veliki trenutak za Livakovića” i prenosi izjavu bivšeg engleskog veznjaka Jermainea Jenasa da je utakmicu presudilo iskustvo reprezentacije Hrvatske u utakmicama koje su odlučivane izvođenjem jedanaesteraca.

Britanski The Sun pak piše da je ”Hrvatska slomila srca Japanaca prolaskom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobjedom nakon izvođenja jedanaesteraca”.

Komentari

komentara

« Povratak