Svjetski prvaci došli u domovinu, sprema se spektakl

FOTO: EPA/RAUL MARTINEZ

U noći s ponedjeljka na utorak u Buenos Aires su sletjeli novi svjetski prvaci, nogometaši Argentine, koji su svojoj domovini donijeli treći naslov prvaka u povijesti.

Od trenutka kada je Gonzalo Montiel postigao pogodak iz jedanaesterca i time osigurao Argentini naslov svjetskog prvaka ne prestaju golema slavlja diljem Argentine, a dakako da su najveća ona u glavnom gradu Buenos Airesu gdje se tijekom utorka očekuje nevjerojatni doček i susret navijača i samih nogometaša.

Argentinska vlada utorak je proglasila državnim praznikom, a nogometaši su doletjeli sa zrakoplovom na kojem su se isticale slike dvojice nogometaša, Lionela Messija i Angela Di Marije, strijelaca tri pogotka tijekom 120 minuta finala protiv Francuske.

Nogometaši bi trebali imati nekoliko sati odmora u trening kampu, u Buenos Airesu, nakon čega bi tijekom dana trebalo uslijediti spektakularno slavlje, s tim da se tijekom vožnje na otvorenom autobusu umalo dogodila prilična nezgoda petorici nogometaša. Naime, na vrhu autobusa su sjedili Messi, Di Maria, Otamendi, De Paul i Paredes koji su se u posljednji trenutak sagnuli i tako izbjegli jednu od brojnih žica dalekovoda.

Prvi naslov svjetskog prvaka Argentina je osvojila 1978. godine kada je i sama organizirala prvenstvo, a tadašnji junak je bio Mario Kempes. Drugo slavlje je ostvareno 1986. godine u Meksiku, a tada je apsolutni vođa Argentinaca bio Diego Armando Maradona. Potom su Argentinci čekali treći naslov sve do 2022. godine i prvenstva koje je organizirao Katar. Sada se slave Lionel Messi i društvo.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak