TALIJANI PRONAŠLI KRIVCE ZA VELIKI DEBAKL: „Na reprezentaciju gledaju kao na smetnju!”

FOTO:

Nogometaši Italije sinoć su neočekivano poraženi od Sjeverne Makedonije u polufinalu baraža za Svjetsko prvenstvo. Zbog toga, Azzuri će propustiti drugi Mundijal za redom.

Tko je kriv?

Rijetko tko je mogao predvidjeti scenarij koji se sinoć dogodio Italiji. Iako su u utakmicu ušli kao apsolutni favoriti, Talijani su u 92. minuti utakmice protiv Sjeverne Makedonije primili gol i ostali bez šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Tako će Azzurri, koji su ljetos postali prvaci Europe propustit drugi uzastopni Mundijal.

Nitko iz talijanskog svijeta nogometa danas ne skriva svoje nezadovoljstvo, a o ovom se debaklu oglasio i predsjednik Saveza, Gabriele Gravina. Prema njegovom mišljenju, za poraz su krivi klubovi iz Serie A.

„Postoje poslovni interesi koji su povezani s upravljanjem klubom. Svi su za zaštitu svojih legitimnih interesa. Kada se okuplja reprezentacija, kod igrač se vidi entuzijazam, dok se kod klubova nailazi na otpor. Klubovi na reprezentaciju gledaju više kao na smetnju, nego kao na ujedinjenje.”, poručio je Gravina.

Inače, Lega Serie A, organizacija koja upravlja Seriom A, je ranije odbila odgoditi jedno kolo prvenstva, uoči ovog proljetnog okupljanja reprezentacije, iako je Savez na tome inzistirao.

Na žalost po Talijane, sad je kasno za bilo kakve prozivke i traženja opravdanja za povijesni neuspjeh.

Komentari

komentara

« Povratak