TALIJANI SE RASPISALI: Hajduk opet dovodi trenera iz Italije!?

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Hajduk Split još uvijek je u potrazi za novim trenerom. Zasad je jedino sigurno kako će do kraja sezone prvu momčad voditi Jure Ivanković kojeg bolje znamo kao pomoćnika nedavno smijenjenog Mislava Karoglana. Dotični je zasad na jednoj pobjedi i jednom porazu.

Domaći, a i strani, mediji barataju raznim imenima, ali još uvijek ne znamo tko će naslijediti Karoglana. No, sada se u cijelu priču upleo i poznati talijanski portal Calciostyle koji se raspisao kako je kandidat za klupu Hajduka i 48-godišnji Gabriele Cioffi.

Cioffi je 48-godišnji talijanski stručnjak rođen u Firenzi, a ove sezone je vodio Udinese. Klupu talijanskog prvoligaša je preuzeo u listopadu prošle godine, a smijenjen je prije dva dana nakon poraza 1:0 u gostima kod Verone. Ukupno je vodio 24 utakmice u kojima je ostvario samo četiri pobjede, a Udinese je ostavio na 17. mjestu lige, što je jedno mjesto iznad zone ispadanja. Udinese ima isti broj bodova kao Frosinone na 18. mjestu s time da bivši Cioffijev klub ima utakmicu manje.

Talijan je kao stoper skupio 355 utakmica u nižim rangovima talijanskog nogometa, većinom u Serie B. Najuspješnije igračko razdoblje mu je bilo u sezoni 2006./07. kada je nastupio u 18 utakmica Serie A igrajući za Torino. Karijeru je završio 2012. godine igrajući za Carpi u trećem rangu talijanskog nogometa.

Nakon završetka igračke karijere posvetio se trenerskom poslu. Počeo je u Carpiju kao pomoćni trener, a zatim je samostalno vodio niželigaša Gavorrano. 2016. godine bio je pomoćnik Henka ten Catea u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a potom je kao pomoćnik radio u engleskom Birminghamu.

Udinese je kao glavni trener prvi put preuzeo 2021. godine i u također 24 utakmice pobijedio devet puta. Na ljeto 2022. godine je naslijedio Igora Tudora i postao novi trener Verone, ali se tamo zadržao samo 10 utakmica te se u listopadu prošle godine vratio u Udinese.

Komentari

komentara

« Povratak