Talijanski imunolog tvrdi da je katastrofa krenula na događaju na kojem je bio i Hrvat

FOTO:

Talijanski imunolog Francesco Le Foche smatra da je jedan od okidača za epidemiju koronavirusa kod naših susjeda bila utakmica Atalante i Valencije u šesnaestini finala Lige prvaka (4:1). Tada je iz Bergama, grada koji je sada najteže pogođen, u Milano stiglo 40.000 navijača, prenosi večernji.hr.

“Nekoliko je velikih događaja koji su uzrokovali raspršivanje virusa, a utakmica Atalante i Valencije vrlo bi lako mogla biti jedan od njih.”, rekao je Le Foche pa objasnio:

“Bio je to vrhunac kolektivne euforije u jedinstvenoj sezoni za ovaj klub. Okupljanje tisuća ljudi koji su tek koji centimetar jedni od drugih i koji se grle, viču… Sve je to moglo doprinijeti širenju virusa.”.

Utakmica se igrala u Milanu jer stadion Atalante ne ispunjava uvjete za susrete Lige prvaka. “Pretpostavljam da mnogi nisu željeli propustiti utakmicu ako su imali karte, čak i ako su dobili povišenu temperaturu. Bila je ludost igrati utakmicu s publikom, ali tada to nije bilo dovoljno jasno. Danas bi to bilo nezamislivo.”.

Podsjećamo, prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj zabilježen je kod mlađeg čovjeka koji je bio na spomenutoj utakmici u Milanu. Srećom, on je danas zdrav čovjek.

 

 

Komentari

komentara

« Povratak