TALIJANSKI MEDIJ: Stipe Biuk rekao ‘DA’ novom klubu!

FOTO: Biuk

Talijanski mediji sve više pišu o transferu Stipe Biuka koji bi u aktualnom prijelaznom roku trebao napustiti Hajduk Split.

Već svi dobro znamo koliko splitski klub cijeni mladog supertalentiranog Biuka pa se iz tog razloga očekuje i velika odšteta. Ne tako davno predsjednik Lukša Jakobušić je znao ispaliti kako Hajduk traži i do 15 milijuna eura, ali nije baš realno za očekivati takvu cifru. No, sada mladi ofenzivac nikad bliže nije bio odlasku.

Naime, sampnews24.com ekskluzivno piše kako je Stipe Biuk danas prihvatio ponudu talijanskog prvoligaša Sampdorije i sve vodi ka tome kako će posao biti realiziran u narednim danima.

Prepreka je, naravno, i dalje Hajduk koji nije dao svoje odobrenje za taj posao, odnosno, Sampdoria još uvijek nije zadovoljila apetite Hajduka svojom ponudom. Prema navodima talijanskog medija, Hajduk za Biuka traži 6-8 milijuna eura, a Sampdoria traži način da plati ipak nešto manje.

Drugi medijski izvori, poput tiskanog izdanja lista Corriere dello Sport, spominju kako realizaciju trenutno koče zahtjevi Hajduka, koji traži odštetu u rasponu od šest do osam milijuna eura. Zato naglašavaju da igrača, kojeg opisuju kao “brzog i fizički moćnog”, ne treba još očekivati u dresu novog kluba. Za Biuka je zainteresirano i nekoliko klubova iz njemačke Bundeslige.

Također, nekoliko izvora navodi kako, ni u slučaju realizacije transfera, Biuk ne bi odmah uskočio u kadar prve momčadi pod palicom trenera Marca Giampaola. Ako zaista napusti Hajduk, očekuje se da najprije nastupi u Primaveri, talijanskom juniorskom prvenstvu.

Komentari

komentara

« Povratak