TATA FINO ZARADIO: Nećete vjerovati koliko love je dobio Halandov otac zbog potpisa za BVB!

FOTO:

Erling Braut Haland, norveški superstar, ne prestaje oduševljavati nogometne fanatike diljem svijeta. Ovaj 19-godišnji napadač u utorak je s dva pogotka srušio bogati i moćni francuski PSG predvođen Neymarom, Mbappeom i ostalim zvijezdama. No, kako je Erling završio u Borussiji Dortmund?

Borussia Dortmund svakako pripada velikim klubovima, ali sigurno nije klub koji je u samom vrhu nogometa. Naime, mnogima nije jasno zašto je Haland završio baš u Borussiji Dortmund jer spominjale su se puno jače destinacije poput Juventusa, Manchester Uniteda i Barcelone.

Glavni krivac za to što Haland nije završio u Barci ili Manchester Unitedu je Mino Raiola! Da, u pitanju je kontroverzni manager koji već godinama radi strašne transfere diljem Europe. Vodeći mediji otkrili su kako su goleme provizije tražili upravo Raiola, ali i Halandov otac. On je Alf-Inge Haland, nekadašnji veznjak koji je izgradio solidnu karijeru na Otoku.

Na kraju se ispostavilo kako je Barca odustala jer im se Haland činio kao profil napadača koji nisu preferirali, a Manchester United nije želio surađivati s Raiolom. A onda se javila Borussia Dortmund, koja u posljednje vrijeme stoji jako dobro financijski.

Borrusia i pakt oko Haalanda uspjeli su se dogovoriti. Dvadeset milijuna Salzburgu je uplaćeno, a provizije su bile još basnoslovnije. Raiola je dobio svojih traženih 15, a otac Haaland postao je bogatiji za 10 milijuna eura. To je značilo i više manevaraskog prostora za ugovorenu godišnju plaću, pa je u ugovoru koji je potpisan na 4.5 sezone naznačeno da će u prve dvije i pol godine mladić zaraditi šest milijuna eura, a u preostale dvije plaća će se popesti na osam milijuna.

Dometnimo ovome svemu da Haaland u ugovoru s Dortmundom ima ugrađenu odlaznu klauzulu od 60 milijuna eura, što isto tako nije pretjerano velika cijena za mladića za kojim luduje čitav nogometni svijet.

OTJERAO MANDŽU PA STIGLI PROBLEMI: SARRI DOBIO ODGOVOR KOJEM SE NIJE NADAO!

STRAHUJU S RAZLOGOM: UEFA će iz Lige prvaka izbaciti i ovaj klub!?

Komentari

komentara

« Povratak