TEREN NIJE BIO U NAJBOLJEM STANJU: Evo što je Ivan Leko rekao nakon novog poraza Hajduka!

FOTO:

Hajduk je u sklopu osmog kola poražen na gostovanju kod Gorice 2:1. Splićani su imali vodstvo sve do 87. minute, a onda se dogodio veliki preokret. Nakon utakmice trener Hajduka, Ivan Leko, otkrio je kako mu je ovo jedan od težih poraza u karijeri:

“Pa bilo je poraza i težih i bolnijih, ali ovo je jedan od bolnijih. Dolazimo iz poraza doma, imali smo teška dva tjedna i htjeli smo danas napraviti dobru reakciju. Došli smo na teren koji nije bio u najboljem stanju i vidiš od početka da će biti teška, krvava utakmica, na rezultat i da ćeš morati imati malo sreće.

U prvom poluvremenu smo imali dobre šanse i u poluvremenu smo komunicirali da igramo pametno na prekide i da čekamo šansu. Zabili smo gol i onda je Gorica izjednačila, krenuli smo po drugi gol i onda se dogodilo što se dogodilo. Nije to bio pravi Hajduk, nije to samo stvar rezultata.”

Na pitanje je li mu žao što nisu više ganjali drugi gol kaže: “Nije da nismo htjeli, ali da bi ganjao moraš imati dobar visoki presing koji je morao biti bolji. Nije Gorica nama puno prijetila, očekivali smo da ćemo biti stabilni u tim nabacivanjima. Upozoravali smo na te faulove sa strane. Nije nam ideja bila braniti 0:1.”. No, Leko ima plan kako podići ekipu:

“Koliko god je bilo lijepo kad smo dobili pet zaredom, tako je sad teško. Najlakše se kukati i predati, ali na muci se poznaju junaci. Veliki igrači su tu kad je najteže i moramo naći način kako da se dignemo iz ovoga.” Za kraj je odgovorio na pitanje ovise li previše o Marku Livaju:

“Marko je naš bitan igrač, svaka ekipa ih ima, da li je jedan, dva ili tri. Ne možemo se mi oslanjati na to da će Marko zabiti 60 golova. Nogomet je kolektivna igra, bitan je individualna kvaliteta, ali bitno je da si čvrst, stabilan. Na nama je da nađemo formulu kako da dobijemo utakmice kolektivno, a ne samo na račun Marka.”

Komentari

komentara

« Povratak