TEŠKE OPTUŽBE: Direktor Olimpije otkrio što je Prosinečki želio napraviti s klubom!

FOTO:

Robert Prosinečki i njegov otkaz u Olimpiji još uvijek je glavna tema u Sloveniji. Naime, legendarni ‘Žuti’ otišao je iz kluba na vrlo ružan način nakon svega tri mjeseca.

Prvi se javio upravo Prosinečki koji je jučer odradio presicu u jednom ljubljanskom hotelu uz podršku okupljenih navijača. 53-godišnji hrvatski strateg otkrio je kako se klub nalazio u neviđenom neredu te kako u cijeloj karijeri nije surađivao s takvim prevarantima. Vrlo brzo stigao je odgovor iz kluba koji su žestoko prozvali Prosinečkog.

A danas je direktor Olimpije, Igor Barišić, u razgovoru za Index.hr iznio još niz optužbi na račun bivšeg hrvatskog reprezentativca i njegovih suradnika. Barišić tvrdi da su Prosinečki i njegov kum i sportski direktor Mladen Rudonja pokušavali napuniti klub igračima njihova prijatelja agenta, da su inzistirali na pojačanjima iako je klub bez novca, a onda su pokušali posredovati u prodaji kluba bez znanja aktualnih vlasnika.

“Na platnoj listi su nam bila 42 igrača, a ja sam stopirao dovođenje novih dok ne smanjimo kadar na 25 igrača. Tu je nastao cirkus”, započeo je Barišić priču o genezi sukoba između Prosinečkog i njegova tabora s jedne strane, a njega i predsjednika kluba s druge.

“Zajedno sa svojim kumom, našim sportskim direktorom Rudonjom, počele su kombinacije s agentima iz Zagreba, a kad smo saznali s kim surađuju i što rade, blokirali smo sve transfere. Jedan jedini agent, Dalibor Kvrgić iz agencije Love players, preporučio bi im svoje igrače, a to su igrači ispod prosjeka, od 29-30 godina, kojima su kod nas htjeli dati duplo veće plaće nego što su imali u dosadašnjim klubovima”, rekao je Barišić.

“Na primjer, ucjenjivali su nas da dovedemo Ognjena Mudrinskog. On je 31-godišnji napadač kojem su htjeli da damo 200.000 eura na ruke za potpis, 46.000 provizije njegovu ocu i godišnju plaću od 240.000.”

Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak