THE ATHLETIC: Upoznajte klinca koji izgleda kao Modrić i igra kao Iniesta

FOTO:

Zove se Sammy Braybrooke, ima 17 godina, član je Leicester Cityja i kapetan engleske U-18 reprezentacije. Ugledni The Athletic o talentiranom veznjaku objavio je veliku priču, usporedivši ga pritom s legendama te pozicije.

“Upoznajte Sammyja Braybrookea, engleskog U-18 kapetana koji izgleda kao Modrić i igra kao Iniesta”, naslov je teksta u kojem se objašnjava da je njegova najveća sličnost s hrvatskim reprezentativcem ponajprije fizička, a ne igračka.

Visok je nešto više od 170 cm, a s plavom valovitom kosom zaista podsjeća na Realovu zvijezdu, s kojom ga je usporedio stariji kolega iz Leicestera Caglar Soyuncu.

“Bok, Modriću”, pozdravio ga je turski branič u hodniku dok su Leicesterovi prvotimci prolazili pokraj njega, prisjetila se majka Sophie u razgovoru za Athletic, objasnivši da je Sammy kao mlađi inzistirao na jednom tipu kraće frizure, ali kad mu je kosa narasla, svidjelo mu se.

Ostali igrači Leicestera nazivaju ga “svojim Iniestom” zbog sveprisutnosti na terenu, stila i tehnike te su uvjereni da će prije kraja ove sezone dobiti priliku da zaigra s njima u prvoj momčadi.

Njegova najveća mana sitna je fizička konstitucija, kakvu su Modrić, Iniesta i približno slični majstori nadišli mentalnom snagom, a zbog stila igre na terenu izgleda i niži nego što jest.

“Netko je nekidan naveo da ima samo 160 cm, što je smiješno. Ima nisko težište, pa kad se okreće, izgleda sitnije nego što je u stvarnosti. Zapravo ima malo više od 170 cm, samo se čini niži jer je okružen visokim igračima”, objasnila je mama Sophie.

Ove je sezone Braybrooke sakupio 10 nastupa za Leicesterovu U-23 momčad i namjestio tri gola, a ovog je tjedna u U-18 reprezentaciji prvi put ponio kapetansku traku te vodio momčad do pobjede nad Portugalom 2:0.

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak