Thomas Muller odgovorio dečkima iz San Marina

FOTO: AFP

Svjetski prvak Njemačka je u kvalifikacijskoj utakmici u petak lakoćom deklasirala amatere iz San Marina s 8:0. Nakon utakmice se oglasio Thomas Müller koji je doveo u pitanje smisao ovakvih utakmica.

Müllera je zabrinulo što profesionalci moraju igrati ovakve susrete protiv amatera koji su mogu braniti samo grubim startovima, zbog čega se povećava rizik od ozljeda. Međutim, vjerojatno nije računao na duhoviti odgovor iz Nogometnog saveza San Marina koji ga je spustio na zemlju i nasmijao cijelu Europu.

Alan Gasperoni iz Saveza mu je na Facebooku posvetio poruku u 10 točaka. Prvih devet se odnosi na financijske, društvene i sportske razloge poput važnosti utakmice za mlade igrače, obnavljanja stadiona uništenih potresom novcem od TV prava i uveseljavanja lokalnog stanovništva. Međutim, predstavu je ukrala zadnja točka koja je nasmijala cijelu Europu.

„Utakmica je poslužila da shvatim da ćete vi Nijemci, čak i ako igrate u najljepšim Adidas dresovima, uvijek biti oni koji nose sandale i bijele čarape,“ zaključio je pismo Gasperoni.

Müller se danas ponovno oglasio o temi, rekavši kako su izjave izvučene iz konteksta. Ponudio je i link cijelog intervjua kao dokaz, a tvrdi i kako se u budućnosti neće ustručavati ponuditi svoje mišljenje o teškim i neugodnim temama.

Izvor: gol.hr

Komentari

komentara

« Povratak