TKO ĆE DOBITI PRILIKU? Ovo su tri kandidata za sportskog direktora Dinama!

FOTO:

Prije točno mjesec dana Dario Šimić napustio je mjesto sportskog direktora u zagrebačkom Dinamu. Od onda traje potraga za novim čovjekom.

Posve je jasno kako je Dinamo odradio katastrofalan ljetni prijelazni rok, a sada se traži novi sportski direktor koji će popraviti nastalu štetu. Kroz domaće medije vidjeli smo jako puno poznatih imena, ali čini se kako se lista spustila na samo tri potencijalna kandidata:

Velimir Zajec, Mihael Mikić i Goran Boromisa.

Prvi je apsolutna legenda kluba iz Maksimira, a u Dinamu je isto tako bio već nekoliko puta. ‘Zeko’ je bio sportski direktor u više navrata, a glavni trener dva puta. Najviše se pamte one velike pobjede u Ligi prvaka 1998. godine kada je Dinamo tukao Ajax i Porto.

Mikić je također veliki Dinamovac. Za Dinamo je odigrao više od 400 utakmica, bio je prvotimac kod svih trenera, a bio je dio zlatnih generacija s kraja devedesetih i iz sredine nultih godina u kojima je igrao s Modrićem, Eduardom i Ćorlukom. Bio je pomoćni trener Damiru Krznaru u Dinamu i Mariboru, a danas s njim radi u Celju.

Posljednji kandidat također dolazi iz Slovenije. Od ranih dana karijere vezan je uz Dinamo. Boromisa je bio golman u Zagrebovoj pa Dinamovoj školi nogometa. S 22 godine je prekinuo karijeru zbog teške ozljede. Nakon toga je postao trener te sedam godina u Dinamovoj školi radio s vratarima. Prvu samostalnu trenersku šansu dobio je u Dugom Selu, a onda ga je hrvatski trener Dino Skender uzeo u svoj stožer kad je preuzeo ljubljansku Olimpiju.

Boromisa je u Olimpiji sa suradnicima stvorio momčad slovenskog prvaka i osvajača Kupa. To je uspio tako da u momčad nije uložio ni eura, svi igrači dovedeni su besplatno. Treba napomenuti i da je budžet koji je imao na raspolaganju bio gotovo pa prepolovljen u odnosu na sezonu ranije.

Komentari

komentara

« Povratak