Tko kaže da su glupi? Poznati nogometaš primljen na Harvard!

FOTO:

Iako ih često prate predrasude da su glupi, ima nogometaša koji ruše takve stereotipe! Posljednji u nizu je zvijezda Borussije Dortmund.

Upao na sveučilište Harvard!

Veznjak Borussije Dortmund i turske reprezentacije, Nuri Sahin je odličan primjer nogometaša koji ruši stereotipe. Naime, Sahin se pohvalio na društvenim mrežama kako je primljen na prestižni Harvard, jedno od najcjenjenijih sveučilišta na svijetu!

Prijavu za ovu elitnu obrazovnu ustanovu, 29-ogodišnji je Turčin poslao ranije ove godine, a danas je službeno potvrđeno kako je upao na studij sportskog menadžmenta. U nedavnom intervjuu za The Guardian, Sahin je objasnio kako želi biti više od običnog nogometaša:

„Imam velike planove za razdoblje nakon završetka nogometne karijere. Želim da moja djeca budu ponosna na mene, a ne da me se sjećaju samo kao nogometaša.“

Sahin je većinu karijere proveo u Borussiji Dortmund, a u razdoblju od 2011. do 2014. je čak igrao za Real Madrid. Usprkos velikim planovima za daljnje obrazovanje, Sahin još ne planira prekinuti karijeru. Cilj mu je uskladiti obaveze na fakultetu s onima na terenu.

Također, zanimljivo je spomenuti i kako ovaj neobični nogometaš tečno govori čak pet jezika: turski, njemački, engleski, nizozemski i španjolski.

Komentari

komentara

« Povratak