TKO TU KOGA ŠTITI? La Liga iznenadila poništavanjem jučerašnje odluke i ipak izašla ususret Barci?!

FOTO:

U Španjolskoj je trenutno glavna tema nogometni klub Barcelona. Nakon jučerašnje odluke koja je išla na štetu Barce, La Liga je danas ipak ublažila svoj stav.

Tko tu koga štiti?

Sud u Barceloni  jučer je poništio odluku o registraciji mladog nogometaša Gavija. Naime, La Liga je proteklih mjeseci aktivno radila na tužbi protiv katalonskog velikana zbog propusta čelništva ovog kluba. Barcelona je zakasnila s predajom zahtjeva za registraciju profesionalnog ugovora za Gavija, koji je do nedavno imao amaterski ugovor.

Nakon jučerašnjeg šoka za čelništvo i navijače Barcelone, danas potpuno drugačija priča. La Liga se oglasila s odlukom kako Gavi ipak može nastaviti igrati s novom registracijom i ostati igrač prve momčadi.

To znači da će se 18-godišnjak pojaviti u El Clasicu s brojem 6 na leđima. Inače, da je La Liga ostala pri odluci o poništavanju registracije, igrač bi po pravilu ponovno nosio broj 30. Da je La Liga prihvatila odluku suda Gavi bi mogao igrati po ugovoru kojeg je imao s mladim timom, no Barceloni bi bio problem opravdati financijski trošak profesionalnog ugovora od osam milijuna eura godišnje.

Srećom, Barcelona se spasila. Ovakva odluka La Lige je poprilično iznenadila španjolsku javnost te se mnogi pitaju ima li u svemu ovome kakvih zakulisnih igara.

Komentari

komentara

« Povratak