TKO ZNA, ZNA: Evo koliko je Dinamo dobio novca zbog ishoda u finalu njemačkog Kupa!

FOTO:

Dinamo je sinoć na Maksimiru pobijedio Hajduk 3:1 i pobjedom u derbiju proslavio 23. naslov prvaka Hrvatske. Dinamu je to peta titula u nizu, a proslavio ju je pred punim Maksimirom, na kojem je bilo više od 18.000 gledatelja koji su nastavili slaviti u gradu.

I dok su navijači slavili na terenu, slavilo se i u upravi. Dok je trajalo slavlje na Maksimiru, počelo se slaviti i u Berlinu, gdje je Leipzig nakon penala pobijedio Freiburg u finalu njemačkoga kupa.

Naime, u ugovoru o transferu Danija Olma iz Dinama u Leipzig 2020. godine stoji i klauzula prema kojoj Dinamu pripada milijun eura ako Leipzig za vrijeme trajanja Olmova ugovora osvoji njemački kup.

Tako je Dinamo ove sezone na račun Leipzigovih uspjeha zaradio ukupno 4.5 milijuna eura. Dobio je 2.5 milijuna za Leipzigov ulazak u Ligu prvaka, čime je taj bonus iskorišten zadnji put, milijun eura dobio je za 15 Olmovih nastupa za Leipzig i sinoć milijun za osvajanje kupa.

Nijemci su Olma u siječnju 2020. platili 22 milijuna eura, ali taj se transfer već približio cifri od 30 milijuna eura sa svim bonusima, čime Španjolac postaje daleko najskuplji Dinamov igrač u povijesti.

Komentari

komentara

« Povratak