TO BI BILO SJAJNO: Ukoliko Modri izbore finale Europske lige, hrvatskoj ligi se vraća pet predstavnika!

FOTO:

Hrvatska nogometna liga će od iduće sezone imati samo četiri predstavnika s time da u kvalifikacija za Europsku ligu neće nitko ići. Prvak HNL-a započinje svoj put u kvalifikacijama Lige prvaka dok će osvajač Kupa te još dvije hrvatske ekipe krenuti u lov na novoosnovanu Konferencijsku ligu.

Međutim, Dinamo uz povijesni rezultat u Europskoj ligi to može uvelike promijeniti. Ukoliko Dinamo osvoji trofej onda ide izravno u Ligu prvaka, dodajmo još tome da Osijek uzme prvenstvo pa bi onda hrvatska imala dva predstavnika što se tiče Lige prvaka naredne sezone. Dinamo bi nastupio u skupini, a Osijek krenuo s prve kvalifikacijske stepenice LP-a, pišu Sportske novosti.

Dinamo je ove sezone opet napravio ogroman posao za hrvatski europski koeficijent, ali to je još uvijek nedovoljno da bi HNL opet imao pet predstavnika u Europi u sezoni 2022./23. za koju se sada skupljaju bodovi. Ciparska liga je na 15. mjestu, posljednjem koje omogućava pet klubova u Europi, i više nema nijednog europskog predstavnika, no prednost u odnosu na konkurenciju omogućava vrlo komotnu situaciju.

Kako bilo, Dinamovim dolaskom u veliko finale koje se igra u poljskom Gdanjsku, sve bi bilo riješeno. Dogodio bi se zaista savršeni scenarij za hrvatski klupski nogomet…

SINKO, MIJENJAJ AGENTA: OVO SU UVJETI KOJE HAALAND TRAŽI OD BARCELONE!

Komentari

komentara

« Povratak