TO JE NOGOMET: Velika pomirba rumunjskog suca i senegalskog napadača Basaksehira!

FOTO:

Puno medijske prašine je podignula utakmica Lige prvaka između PSG-a i turskog Istanbul Basaksehira. Četvrti sudac Sebastian Coltescu je teško optužen za rasističko ponašanjem prema tamnoputom pomoćniku turskog prvaka, Pierreu Webu.

Prvi u obranu klupskog kolege je stao iskusni napadač Demba Ba, ustao je s klupe i ušao u raspravu sa sucima pa se na kraju pokupio u svlačionicu. Mediji su danima pisali o tom događaju, no sjajna je vijest da je sve na kraju izglađeno. Coltescu je od početka tvrdio da je riječ o velikom nesporazumu te da za sebe smatra da nije rasist.

Puno je pomogao Ousmane N’Doye, inače bivši Dembin suigrač i nekadašnji igrač bukureštanskog Dinama koji dobro poznaje Coltescua. Odmah je izjavio kako mu je „Sebi“ najdraži sudac te spojio dvije zaraćene strane kako bi se pomirili.

“Veliki sam ljubitelj mira. Coltescu i Demba su me nazvali nakon što su razgovarali, bili su impresionirani odličnim razgovorom. Siguran sam da je to bio samo nesporazum. nam kakvi su Rumunji, nikad u toj zemlji nisam imao problema s rasizmom. Pokušao sam dobiti Coltescuov broj čim prije kako bih ga mogao ohrabriti, znam da nije rasist.” – rekao je bivši senegalski reprezentativac i zaključio:

“Demba mi je rekao da je Sebi krasan čovjek, a Coltescu je bio oduševljen Dembom.” – izjavio je za rumunjski portal Sport.ro.

Komentari

komentara

« Povratak