TO JE OZBILJAN NOVAC: Evo koliko je Hajduk izgubio novaca zbog ozljede Kalinića

FOTO:

Jučer nas je duboko razočarala vijest o teškoj ozljedi Lovre Kalinića u dvoboju njegovog Hajduka kod Lokomotive.

Koliko je kapetan Hajduka važan za svoju momčad najviše govori da je pri njegovom izlasku s trenera rezultat bio 0:2 za Bijele, a na kraju su njegovi igrači primili čak dva pogotka. Štoviše, mogli su na kraju to sve i prosuti.

Osim što je ostao bez svog kapetana, Hajduk je ovime ostao i bez značajnih novčanih sredstava koje bi primio od FIFA-e. Riječ je o fondu krovne svjetske nogometne organizacije koja kompenzira klubove čiji igrači idu na turnir. Točnije, za svaki dan koji igrač provede na Svjetskom prvenstvu, FIFA daje deset tisuća dolara njegovom klubu.

S obzirom na to da prvenstvo počinje 20. studenog, a da Hrvatska posljednju utakmicu u skupini igra prvog prosinca, FIFA će za svakog hrvatskog igrača na popisu dati minimalno 120 tisuća dolara njihovim klubovima.

Naravno, ta cifra bi narasla kada bi Hrvatska otišla što dalje. U slučaju da ponovi uspjeh i Rusije i zaigra finale, FIFA bi za svakog hrvatskog igrača isplatila 290 tisuća dolara. Taj novac dijeli se između svih klubova za koje je pojedini igrač nastupao u zadnje dvije godine.

Komentari

komentara

« Povratak