TO JE PRAVI TRENER: Kek dolazi u Zgreb, a evo što je prije dva dana rekao o Dinamu!

FOTO:

Već svi znamo da će Zoran Mamić voditi ekipu Dinama do kraja tekućeg prvenstva. Do kraja je ostalo svega tri utakmice, a prema svemu sudeći novi trener trebao bi postati slovenski stručnjak Matjaž Kek.

Kako doznaje index.hr, Kek danas dolazi u slovenski savez raskinuti ugovor koji ga za klupu slovenske reprezentacije veže do 2022. godine. Slovenski izbornik posljednje dane proveo je u okolici Zadra, a odmor mu je prekinuo poziv iz Dinama.

“To je vrlo, vrlo blizu”, govori izvor iz Dinama, dodajući da takav trener puno košta, ali i puno donosi klubu. Podsjetimo, Slovenac je donio Rijeci povijesni naslov prvaka Hrvatske prije tri godine, stvorio je od prosječnih i nedokazanih igrača modernu ekipu i sustav igre po kojem ga se pamti, a u klubu je proveo pola desetljeća.

Prije dva dana Kek je u razgovoru za Index, komentirajući stanje u HNL-u, kazao da je jedini način za postizanje pravog rezultata povjerenje prema treneru.

“Trenera treba pustiti da radi. Za to se unutar kluba mora postaviti jasan sistem i hijerarhija koja se mora poštovati, kao u Rijeci. Bez toga nemaš nikakve šanse. Naravno, ni bez uvjeta koje je Damir Mišković meni osigurao u smislu treniranja i infrastrukture. Samo tako se može pojaviti neki novi Kek”, objasnio je Slovenac, kojeg će u Dinamu dočekati Zoran Mamić, sportski direktor kluba koji će odraditi posljednja tri kola sezone na klupi Dinama.

“Ne bih rekao da je u Dinamu raspad sistema i ne bih ulazio u imenovanja trenera jer o tome ne znam puno. No mogu reći da mi se čini da je jedan mlad trener potrošen u teškoj i neizvjesnoj situaciji za klub. Europa je jako blizu i Dinamu je jako bitna, a Jovićević je dokazao koliko je teško doći u jedan tako velik klub. Igrao je s puno mladih igrača, ritam utakmica je bio jak, a vjerojatno je razmišljao i o Europi. Nije to lako jer imaš i teret toga da si prvak i moraš preuzeti odgovornost. Što se Zorana Mamića tiče, samo mogu reći da je on meni uvijek bio užasno težak protivnik i njegov Dinamo je uvijek imao glavu i rep i bio vrlo ozbiljna momčad”

Pitali smo slovenskog trenera i kada se namjerava vratiti u HNL, gdje ga često povezuju s Hajdukom i Dinamom poručio je: “Hvala vam što se me se sjetili i što smo malo popričali. Veliki pozdrav vama i svim čitateljima Indexa. Čujemo se”

POČINJE SPEKTAKL: IVICA OLIĆ POSTAJE TRENER EUROPSKOG VELIKANA!?

JE LI OVO ŠALA? Mandžukića zove klub iz HNL-a!

Komentari

komentara

« Povratak