TO JE TO OD OVE GODINE: Evo na kojem mjestu Hrvatska završava 2023. godinu!

FOTO:

Reprezentativni nogometno je završio što se tiče 2023. godine. I ta godina će se u Hrvatskoj pamtiti kao posebna godina jer smo uzeli četvrtu medalju na velikom natjecanju.

Naravno, radi se o Ligi nacija gdje smo poraženi u finalu od strane Španjolaca tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Tu je, naravno, ostvaren i novi plasman na veliko natjecanje. Vatreni su osvajanjem drugog mjesta u skupini D osigurali novo Europsko prvenstvo.

To će nam biti ukupno 13. veliko natjecanje. A kako smo rekli u uvodu, do kraja 2023. godine više se neće igrati utakmice reprezentacija, a Hrvatska će studeni završiti na 10. mjestu s 1718 bodova, bodom manje od devete Italije, odnosno 38 bodova više od 11. SAD-a. Vodeća je i dalje reprezentacija Argentine s 1855 bodova, 10 više od Francuske, a najveći pad zabilježio je Brazil koji je u 2023. ušao kao prva reprezentacija svijeta, a u 2023. je upisao samo tri pobjede i čak pet poraza!

Najveći skok u odnosu na prošli mjesec napravila je reprezentacija Urugvaja koja je, nakon što je pobijedila Brazil poslije više od 22 godine, svladala i Argentinu nakon više od 10 godina (i nanijela joj tek drugi poraz u četiri i pol godine), potom i Boliviju s 3-0.

S obzirom na to da se do kraja kalendarske godine više neće igrati reprezentativne utakmice, za očekivati je da će Hrvatska 2023. završiti u top 10 reprezentacija svijeta, što je, unatoč plasmanu u finale Lige nacija i plasmanu na Euro, slabiji rezultat u odnosu na 2022. koju smo završili kao sedma reprezentacija globusa, piše Germanijak.hr.

Komentari

komentara

« Povratak