TO JE TRENERČINA: Nenad Bjelica otkrio zašto je stavio tri stopera!

FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

Kada je stigao sastav Dinama uoči utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Atalante (4:0), mnogi su ostali u nevjerici. Nenad Bjelica odlučio je na travnjak poslati momčad s trojicom stopera u formaciji kakvu dosad nije igrao.

Bjelica se odlučio kockati u utakmici koja može biti najbitnija za Dinamo u ovoj europskoj sezoni i utakmici gdje bi porazom hrvatski prvak postao najgori klub Lige prvaka. Kockao se i dobio jer upravo je formacijom 3-5-2 iznenadio Talijane, a svoje bekove pretvorio u junake.

“Kad dobijete osjećaj da trebate krenuti s tri stopera, tako igrate. Atalanta tako igra, ja sam svoju ekipu tako pripremao. Nismo htjeli biti defanzivni, htjeli smo vršiti pritisak na njihove stopere. Pokrili smo sve njihove opasne točke, odigrali smo fantastično”, rekao je Bjelica nakon utakmice i otkrio da se taktika za Atalantu pripremala u tajnosti.

“Pričali smo između sebe o tome treba li mijenjati nešto što funkcionira. Nekad treba i malo hrabrosti, odlučnosti. Stali smo svi iza toga i od ponedjeljka počeli pripremati ovu taktiku. Morali smo sakriti to i od medija, sad vam je jasno zašto to nisam mogao govoriti. Uspjeli smo ih iznenaditi, nisu bili spremni za ovakvo nešto. Ja sam bio sto posto uvjeren da ćemo mi biti bolji.”

USTANITE I ZAPLJEŠĆITE: Na ovu sliku je ponosna cijela Hrvatska!

Komentari

komentara

« Povratak