Toni Kroos izazvao veliku kontroverzu: Evo što je rekao o Njemačkoj kao državi

FOTO:

Toni Kroos spustio je zavjesu na igračku karijeru. S 34 godine objesio je kopačke o klin nakon što je Njemačka izgubila od Španjolske u četvrtfinalu Eura. I prije Eura najavio je da odlazi u mirovinu, tako da nije bilo šokantnog iznenađenja.

Igrajući za Bayern i Real Madrid osvojio je sve što se može u klupskom nogometu, a s njemačkom reprezentacijom bio je prvak svijeta 2014. u Brazilu. Mnogi ga smatraju jednim od najboljih veznih igrača svoje generacije.

Kroos je završio igračku karijeru, ali nije sasvim napustio nogomet. Zajedno sa svojim bratom Felixom vodi podcast Einfach mal Luppen i komentira ne samo nogometne već i društveno-političke teme. Međutim, sada je gostovao u popularnom njemačkom podcastu Lanz & Precht, koji je po svojem konceptu svojevrsna ispovjedaonica pred slušateljima i diskutira se o mnogim temama.

Kroos je izazvao kontroverzu govoreći o politici, migracijama i mogućem nedostatku motivacije u njemačkom društvu. “Kao nogometašu, uvijek mi je teško žaliti se da nemam dovoljno vremena. Običan radnik odlazi od kuće mnogo ranije ujutro i vraća se puno kasnije navečer”, rekao je Kroos voditeljima podcasta Davidu Prechtu i Markusu Lanzu.

Kroos priznaje da ga je tijekom karijere najviše mučilo što vikendima nije mogao provoditi vrijeme sa svojim obitelji. Otkrio je kako nikada nije razmišljao o odlasku u Saudijsku Arabiju te je priznao da je već puno zaradio u karijeri.

“Ako mi nije dovoljno ovo što sam već zaradio, vjerojatno ne bi bilo ni to”, kazao je Kroos i dodao da ne misli kako je loše što se otvorilo saudijsko tržište. “Sada možete zaraditi dvostruko više u jednoj godini u Saudijskoj Arabiji nego što biste zaradili u 15 godina u 2. ligi. To je dobro”, rekao je i prebacio se na društvene teme.

Otkrio je da će radije nastaviti živjeti u Španjolskoj nego u domovini. “Njemačka više nije zemlja kao što je bila prije deset godina kada sam je napustio”, kazao je Kroos.

Kaže da bi mu bilo ugodnije pustiti maloljetnu kćer da iziđe van u 23 sata u Madridu nego u nekom velikom njemačkom gradu.

BOMBA ĆE EKSPLODIRATI U MAKSIMIRU: DINAMO ZBOG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA RUŠI REKORD ZA NAJVEĆI TRANSFER!?

Gol.hr

Komentari

komentara

« Povratak