Torcida je bila na istoku Rujevice: Ovako danas izgleda tribina…

FOTO:

Hajduk je drugu godinu zaredom osvojio SuperSport Hrvatski kup. U finalu su nogometaši splitskog kluba na Rujevici pobijedili Šibenik 2:0 golovima Darija Melnjaka i Marka Livaje.

Torcida, navijačka skupina Hajduka, bila je smještena na istočnoj tribini riječkog stadiona. Dan nakon utakmice objavljene su fotografije na kojima je vidljivo kako su stolice uništene i izgorjele, a dio transparenata ostavljen.

Podsjetimo, tijekom finalne utakmice zapaljeno je nekoliko stolica. Splitski navijači udaljili su se od vatre, a vatrogasci su nakon nekoliko minuta upali na tribinu i ugasili je. Torcida je imala i bakljadu te je bacila nekoliko topovskih udara, a netko je na mural lica djece s Downovim sindromom zalijepio naljepnice na kojima piše “neprijatelj broj 1”.

U Rijeci su se nalazili pripadnici četiri navijačke skupine: Torcide, BBB-a, Funcuta i Armade. Policija je objavila kako je već prije utakmice uhićeno 36 navijača, kod kojih su pronašli lance, škare i šipke, prenosi Index.hr.

Uz to, Hrvatski nogometni savez pokrenuo je postupak protiv Livaje. “Nakon završetka utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa odigranog u Rijeci, u kojem je Hajduk svladao Šibenik s 2:0, pokrenut je disciplinski postupak protiv igrača Hajduka Marka Livaje zbog pjevanja pjesme neprimjerenog sadržaja”, piše HNS.

Tijekom cijele utakmice smo gledali žestok verbalni okršaj Torcide i Funcuta, a on se nastavio i nakon nje. Livaja je u jednom trenutku prilikom slavlja preuzeo megafon i poveo pjesmu koju je Torcida smislila posebno za navijače Šibenika i pjeva ju godinama. “Freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pičke šibenske, dobit ćete batine”, odjekivalo je Rujevicom.

Goran Kovacic/PIXSELL

Komentari

komentara

« Povratak