TOTALNA CENZURA: Dvije riječi su u Kataru strogo zabranjene!

FOTO:

S kontroverznog Svjetskog prvenstva u Kataru svakog dana dolaze vrlo zanimljive i pomalo nevjerojatne vijesti.

Igrači su u strahu

U Kataru se trenutno igra 22. Svjetsko prvenstvo. Nekoliko kontorverznih odluka FIFA pobudio je zanimanje svjetske javnosti. Koplja se najviše lome oko katarske zabrane konzumacije alkohola kao i promoviranje LGBTQ populacije.

Kapetani nekoliko europskih reprezentacija najavili su nošenje „One love“ kapetanskih traka, no FIFA je to strogo zabranila. Također, svako javno spominjanje slogana „One love“ je strogo zabranjeno. Jedan od spomenutih kapetana bio je i Jan Vertonghen. On se na posljednjoj presici diskretno požalio na atmosferu koja vlada u Kataru.

„Ako slučajno dajete izjavu dok nosite traku bit ćete kažnjeni. Ne osjećam se ugodno i to dovoljno govori. Mi smo meta i bojim se da ako kažem nešto na ovu temu možda neću moći igrati. Ovo je situacija koju nisam nikad doživio u nogometu i nadam se da je nikad više ni neću iskusiti, jer nije ugodno.”, rekao je Vertonghen pa nastavio:

„Kontroliraju nas. Ne volim davati političke izjave, jer smo ovdje zbog nogometa. Ipak, ako ne možemo izgovoriti ‘ne diskriminaciji’ ili ‘ne rasizmu’ što ćemo onda? U svakom slučaju, ne želim ništa više govoriti na ovu temu jer želim igrati prvu utakmicu. To dovoljno govori.”

Komentari

komentara

« Povratak