TOTALNA RASPRODAJA: Francuska liga pred bankrotom, slavni klub prodaje 30 igrača!

FOTO:

Jedna od najpoznatijih svjetskih liga te članica Lige petice je pred bankrotom. Francuski Ligue 1 se nakon epidemije koronavirusa nalazi u vrlo teškoj situaciji, javlja tamošnji Mediapart. Prema pisanjima klubovi imaju preko 500 milijuna eura deficita i teško će pokriti velike financijske gubitke.

Samo tri prvoligaša su ostvariti nekakvu dobit, cifre su kreću u iznosima od četiri, četiri i pol te šest milijuna eura. Međutim, problem leži u ostalih 17 klubova Le Championata, Mediapart navodi da je jedan klub debelo u „crvenoj zoni“ te ima gubitak od 206 milijuna eura. Pretpostavlja se da je to aktualni prvak Paris SG s obzirom da oni najviše troše.

Francuske klubove je do ruba propasti doveo prekid natjecanja zbog korone zbog koje su ostali bez prihoda od ulaznica te TV prava. Francuska vlada je obećala pomoć u iznosu od 224 milijuna eura ali to nažalost neće biti dovoljno da se pokriju ogromni troškovi.

Također, slavni francuski Monaco je primoran da rasproda čak 30 svojih igrača, piše francuski AFP. Razlog toga je što klub ima previše igrača na plaći te bi se na prozivci moglo pojaviti čak 60 nogometaša! Vlasnik Dimitrij Ribolovljev je svjestan da klub mora prodavati jer inače nema opstanka, drugu godinu zaredom ekipa iz Kneževine neće sudjelovati u nekom europskom natjecanju.

Plan je zaraditi 50 milijuna eura od prodaje tridesetorice igrača, nagađa se da bi u izlogu mogao biti i najbolji strijelac prvenstva uz Mbappea, Wissam Ben Yedder. Gazda Ribolovljev je uvjetovao potpredsjedniku Olegu Petrovu plasman u Ligu prvaka iduće sezone, ukoliko se to ne ostvari dobit će otkaz.

MODRIĆ DIRNUO ŠPANJOLSKU: TEŠKO BOLESNOM DJEČAKU DAO NAJLJEPŠI ROĐENDANSKI POKLON

POZNAT JE DATUM: Vraća se španjolska La Liga i to velikim derbijem ljutih rivala!

Komentari

komentara

« Povratak