TRAGIČNA SUDBINA HRVATSKOG NOGOMETAŠA: Bio blizu Reala, zaljubio se u pogrešnu djevojku, saznao da dijete nije njegovo pa se objesio

FOTO:

Mirko Šarić, podrijetlom Hrvat, nije previše poznat ni najvećim nogometnim fanaticima. Radi se o velikom talentu koji nas je napustio 2000.godine.

Mirko Šarić bio je veliki argentinski talent, Real Madrid nudio je za njega 10 milijuna dolara, ali s 21 godinom tragično je umro. Djetetu hrvatskih iseljenika Ante i Marijane Šarić bila je predviđana velika karijera. Mršav, visok, sa snažnijom lijevom nogom debitirao je u prvoj ligi za San Lorenzo krajem prosinca 1996. sa samo 18 godina. Uspoređivali su ga s Fernandom Redondom, velikom argentinskom zvijezdom koja je igrala u Real Madridu.

Real Madrid je zatim bacio oko i na Mirka ponudivši San Lorenzu deset milijuna dolara. “No to nije bilo dovoljno da ga klub pusti. U njemu su vidjeli buduću zvijezdu”, izvijestile su argentinske sportske novine Olé.

No nešto je mučilo tog mladića. Upao je u bunar depresije iz kojeg se nije uspio izvući. Teško ga je pogodilo otkriće da dijete koje je imao sa svojom djevojkom nije njegovo.

– Bio je jako osjećajan momak. Nije razumio loše stvari, nije shvaćao nepravdu. Takve stvari su mu smetale. Mi smo dugo morali razgovarati s njime da izađe iz jednog životnog problema – rekao je njegov mlađi brat Martin Šarić (40) u razgovoru za Olé.

– Bile su to sve stvari za koje bilo rješenja no ih je shvaćao dramatično – dodao je.

Mirko je imao 21 godinu kada je tragično preminuo. Ta 2000. godina bila mu je loša. Teško se ozlijedio igrajući za rezervnu momčad protiv River Platea, prilikom čega su mu popucali križni ligamenti lijevog koljena.

– Nakon te ozljede uslijedila je vijest o djetetu. Mi smo ga pomalo pokušavali unaprijed pripremiti na to, no on je tvrdio da to nije istina. Sve dok nije napravljen DNK test kojim je potvrđeno da sin nije njegov. Bila je to izuzetno teška situacija za njega, ali i za sve nas – ispričao je Martin.

Mirko je poslije upao u tešku depresiju, a 4. travnja odlučio si je oduzeti život.

“Mirko, nikada te nećemo zaboraviti. Uvijek ćemo pred sobom imati tvoju čarobnu ljevicu, tvoj lik velike nogometne zvijezde, a iznad svega osmijeh dobre osobe koji je osvjetljavao tvoje lice”, poručio je San Lorenzo preko društvenih mreža.

Komentari

komentara

« Povratak