TRANSFER BOMBA: Hrvatski trećeligaš prodao igrača u RB Leipzig za 5.2 milijuna eura!

FOTO:

Jutros je ugledni talijanski novinar Fabrizio Romano objavio pravu transfer bombu. U glavnoj ulozi su NK Kustošija i RB Leipzig.

Naime, Romano piše kako je 17-godišnji Dino Klapija prešao iz Kustošije u RB Leipzig za čak 5.2 milijuna eura! U cijelom poslu dodana je i zanimljiva klauzula. Naime, Kustošija će dobiti deset posto iznosa od Klapijine sljedeće prodaje. Romano dodaje kako je liječnički pregled mladog napadača već odrađen.

Podsjećamo, Klapija je u Kustošiju stigao u ožujku prošle godine iz New York City FC-ja, koji je u sustavu Manchester City Football Groupa. Već tad je za njega bilo puno interesa, ali je došao u Kustošiju uvjeren da je to najbolje za njegov razvoj. Klapija je rođen u SAD-u, a u prosincu prošle godine debitirao je kod Roberta Jarnija u U-17 reprezentaciji nakon što je zbog hrvatskih korijena izvadio hrvatsku putovnicu.

Pratio ga je Dinamo, koji ga je prošle zime doveo iz New York City FC-ja, koji je dio grupacije Manchester Cityja, ali se nećkao oko potpisivanja profesionalnog ugovora. Onda se u priču ubacio najuspješniji hrvatski menadžer Andy Bara, koji je Klapiji i njegovoj obitelji predstavio projekt Kustošije i nagovorio ih da dođu u njegov klub i potpišu ugovor.

Klapija je pristao i u lipnju 2023. je potpisao ugovor s Kustošijom te odmah počeo trenirati sa seniorima. Ranije se pisalo o interesu Arsenala, Borussije Dortmund i Dinama, no na kraju je završio u Leipzigu.

Komentari

komentara

« Povratak