TRANSFER ZAUSTAVIO PREDSJEDNIK FRANJO TUĐMAN: Nećete vjerovati za kojeg velikana je treba potpisati Dražen Ladić!

FOTO:

Legendarni hrvatski vratar, Dražen Ladić, bio je jedan od najboljih igrača Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. U pitanju je sjajni kovač francuske bronce kako navode Sportske novosti.

A Sportske su već pri kraju s odabirom 100 najboljih hrvatskih nogometaša. Sastavljen je posebni žiri od pet velikih novinarskih imena (Miro Rede, Zdravko Reić, Anton Samovojska, Orlando Rivetti i Roberto Matteoni). Ovog petka red je došao na velikog Dražena Ladića.

‘Ladara’ je ponikao u Varteksu, a tamo se zadržao samo četiri seniorske godine. Njegov talent uočio je Dinamo koji ga dovodi 1984. godine, ali potom odlazi na dvogodišnju posudbu u Iskru Bugojno. Nakon toga postao je stalni član Dinama, a malo tko zna kako je 1997. godine mogao otići u jedan veliki europski klub.

Ladić je izvrsno branio na Euru 1996. godine, a još bolji bio je dvije godine poslije u Francuskoj. Identično odličan bio je u Ligi prvaka kada je Dinamo bio nadomak prolasku u drugi krug, ali zašto se nije otisnuo u inozemstvu? Nevolja je bila u tome što je Dražen Ladića osobito poštivao dr. Franjo Tuđman. Ladić je dr. Tuđmanu obećao da nikad neće “van”.

Stoga je 1997. godine glatko odbio ponudu Atletico Madrida, a onda se godinama, od 2002. do 2017. hrvao s Maksimirom da nekako dobije svoj novac. Na kraju je uspio:

“Mislim da sam ovih 15 godina pokazao dovoljno strpljenja i korektnosti prema svom klubu, kojem sam sve dao. Čekao sam mirno i strpljivo da spor završi da bih, eto, svemu napokon došao kraj”.

Ladić je u 37. godini odlučio otići u igračku mirovinu. Okrenuo se trenerskome poslu, pa je bio trener mlade vrste koju je vodio čak pet godina.

SVAĐA NA TRENINGU BARCELONE: Potukli se Messi i Griezmann!

Komentari

komentara

« Povratak