TRANSFER ŽIVOTA: Liverpool dovodi zvijezdu Maroka?

FOTO:

Svjetsko prvenstvo često zna biti prava prekretnica u mnogim nogometnim karijerama, a to se sada itekako odnosi na nogometaše Maroka koji se nalaze u četvrtfinalu.

Kako prenose engleski i francuski mediji, došlo je do sastanka agenta i zastupnika marokanskog veznjaka Sofyana Amrabata uoči Svjetskog prvenstva sastali s trenerom Liverpoola Jurgenom Kloppom, koji 26-godišnjeg igrača Fiorentine na Anfieldu želi vidjeti već u siječnju.

Amrabat je jedan od 17 marokanskih igrača rođenih van domovine, preciznije u Nizozemskoj, baš poput Hakima Ziyecha. Fiorentina ga je početkom 2020. godine za nešto manje od 20 milijuna eura dovela iz Verone. U Firenzi sada sigurno trljaju ruke jer je Amrabat jedan od najboljih defenzivnih veznjaka Svjetskog prvenstva.

Ima velike zasluge za obrambenu neprobojnost Maroka, koji je jedini gol u tri utakmice grupne faze i osmini finala primio u pobjedi protiv Kanađana. Amrabat među navijačima Maroka polako postaje živuća legenda poznata po tome što protivničke veznjake “trpa u džep.”

Nakon izbacivanja Španjolske objavili su njegovu sliku s mačem proroka Muhameda i zarobljenim Gavijem na ramenu. Koliko mu izbornik Walid Regragui vjeruje, dovoljno govori činjenica da ga na Svjetskom prvenstvu još nije vadio iz igre. Nije poznato koliko će Fiorentina tražiti od Liverpoola, ali zasigurno se neće raditi o malom iznosu budući da ga ugovor veže do 2024. godine.

Komentari

komentara

« Povratak