TRANSFERMARKT AŽURIRAO VRIJEDNOSTI U HNL-u: Evo koji igrač je najskuplji u našoj ligi…

FOTO:

Po najnovijim podacima Transfermarkta, Dinamov stoper Josip Šutalo novi je najskuplji igrač lige s vrijednošću od čak 18 milijuna eura. Od posljednjeg ažuriranja cijena mu je “skočila” za osam milijuna eura.

Na ovoj ljestvici prati ga suigrač Luka Ivanušec kojem je nastavila padati cijena. Njega je TM najviše procijenio na 13.5 milijuna u svibnju prošle godine, a onda su u ožujku ove smanjili za milijun. Danas ga cijene na 10 milijuna eura, a toliku vrijednost daje TM i Mislavu Oršiću čija se cijena nije mijenjala u ovom ažuriranju. Prati ih na četvrtom mjestu još jedan dinamovac i vratar hrvatske reprezentacije Dominik Livaković s procjenom na 8.5 milijuna, donosi Germanijak.

Peto mjesto ljestvice najskupljih igrača u HNL-u drži i njen najbolji strijelac Hajdukov Marko Livaja kojem je cijena skočila na 8 milijuna eura, a to mu je ujedno i najveća procjena po TM-u u karijeri. Od povratka u Hajduk dva puta rušio rekord koji je imao dok je bio igrač Rubina kad ga je TM cijenio na 6 milijuna, a u Hajduku mu je cijena rasla na 6.5 i 7.5 milijuna eura prije ove zadnje procjene.

Veliki skok napravio je i napadač Osijeka Dion Drena Belja te tako postao najskuplji igrač slavonskog kluba. Njega TM cijeni na 6.5 milijuna eura, a taj broj prati i mladog dinamovca Martina Baturinu. Dinamovom veznjaku cijena je porasla za 3.5 milijuma eura, dok je Belji narasla za 2 milijuna eura. Iza njih je Bruno Petković kojem se cijena na TM-u nije mijenjala i drži se na 6 milijuna, a onda slijede igrači kojima je skočila na 5 milijuna. Među njima su Osijekov vratar Ivica Ivušić, hajdukovci Stipe Biuk, Chidozie Awaziem te Dinamov stoper Dino Perić, a u tom rangu je i Filip Krovinović koji drži staru cijenu.

Među onima kojima se spustila vrijednost na TM-u su mladi Lukas Kačavenda (4.5 milijuna eura), koji pauzira zbog teške ozljede, te Dinamov kapetan Arijan Ademi (4 milijuna eura) i suigrač mu Rasmus Lauritsen (4 milijuna eura).

Veliki skok ostvario je jedan od najboljih veznjaka polusezone u HNL-u i Varaždinov junak Tonio Teklić. Njega je TM procijenio na za duplo više od dosadašnje vrijednosti na milijun eura, što mu je i trenutno rekord karijere. Dosad mu je najveća vrijednost po TM-u bila 600 tisuća eura kad je prije dvije godine bio na posudbi u Varaždinu iz Hajduka.

Komentari

komentara

« Povratak