TREBAO JE BITI VELIKA FACA U EUROPI: Brazilska zvijezda izbačena iz nogometa!

FOTO:

Kada je u ljeto 2016. godine Gabriel Barbosa prešao iz Santosa u Inter za gotovo 30 milijuna eura, mnogi su pomislili da je stigla nova velika zvijezda u Europu.

Međutim, njegova avantura u Europi bila je pravi fijasko. U deset nastupa za Inter zabio je jedan pogodak, a isto toliko golova zabio je u dresu Benfice gdje je pak odigrao pet utakmica. No, nakon toga se ipak vratio u Brazil gdje je vratio staru formu igrajući za Flamengo.

Kao igrač Flamenga postigao je 143 gola i 38 asistencija. A sada se  našao u velikim problemima. Naime, Gabriel Barbosa pokušao je manipulirati doping-testom. Barbosa je u travnju 2023. prekršio protokol testiranja. Ometao je službenike, otišao bez dozvole na ručak, a onda predao otvorenu posudu s urinom. Presuda je retroaktivna pa će se Barbosa moći vratiti nogometu u travnju 2025. godine.

Ima pravo žaliti se na presudu. Naime, pet sudaca je glasovalo za njegovu suspenziju, a četiri protiv nje. To znači da brazilski ofenzivac mogao na terene ranije od planiranog. Barbosa je igrač Flamenga, a u karijeri je još igrao za Santos, Inter i Benficu. Za reprezentaciju Brazila ima 18 nastupa i pet golova.

Komentari

komentara

« Povratak