TU JE SVE PUKLO: Sergej Jakirović u podcastu objasnio gdje ga je predsjednik Rijeke razočarao

FOTO:

Sergej Jakirović preuzeo je Dinamo 21. kolovoza prošle godine. Modri su ga doveli iz Rijeke nakon što su dali otkaz Igoru Bišćanu, a Jakirović je na kraju turbulentne sezone osvojio duplu krunu. U 51 utakmicu Jakirović je došao do 35 pobjeda, osam remija i osam poraza, a u Konferencijskoj ligi Dinamo je zaustavljen od PAOK-a u osmini finala.

Jakirović je gotovo do konca kolovoza uspješno vodio Rijeku, a onda je naprasno napustio klub zbog ponude najtrofejnijeg hrvatskog kluba. Jakirović je u ugovoru s Rijekom imao klauzulu prema kojoj je mogao otići ako netko za njega isplati šest mjesečnih plaća, odnosno oko 100.000 eura.

Dinamo je to učinio, a nakon toga nastalo je veliko nezadovoljstvo u Rijeci. Predsjednik kluba Damir Mišković nije bio sretan načinom na koji se sve odvilo i Jakirovićeva popularnost na Rujevici naglo je opala.

Jakirović je u ponedjeljak gostovao u Denis podcastu, gdje je govorio o odlasku iz Rijeke: “Nije bilo nimalo lako, smijenjen je Igor Bišćan i u roku sat vremena sam dobio poziv Dinama. Nazvao sam predsjednika Miškovića i rekao mu da ne mogu odbiti taj poziv.

Imao sam već ponudu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ipak, tada nije bilo vrijeme, odlučio sam ostati, ali uz obećanje predsjednika da ćemo nakon priprema sjesti i dogovoriti se oko novog ugovora.”

Taj razgovor s Miškovićem nije se dogodio, tvrdi Jakirović: “Samo jedan prijedlog je poslan, htjeli smo uvećati primanja od cijelog stručnog stožera. Međutim, mi nikad nismo sjeli. To mi je bila neka povratna informacija da se tu ne gleda baš dugoročno, kao što se priča u javnosti.

U razgovoru s obitelji i stožerom, koji je moj stožer osim Radomira Đalovića i Gojka Mrčele, koji je rekao da želi ići, to su profesionalne odluke koje morate donositi. Naravno da to ljudima nije leglo, ali ja sam morao donijeti odluku u roku pola sata.”

Komentari

komentara

« Povratak