TUGA NA OTOKU: Preminuo poznati trener legendarne ekipe iz 90-ih…

FOTO:

Tužne vijesti dolaze nam s Otoka, preminuo je Joe Kinnear, bivši irski nogometaš i trener rođen 1946. godine.

Kinnear je većinu igračke karijere šezdesetih i sedamdesetih proveo u Tottenhamu za kojeg je igrao deset sezona, a s londonskim klubom osvojio je Kup UEFA, dva FA kupa i Liga kup. Kopačke o klin je objesio u Brightonu.

Kao trener je vodio više ekipa, uključujući reprezentacije Nepala i Indije, a ljubitelji otočkog nogometa najviše ga pamte po vođenju kultne ekipe Wimbledona u osamdesetima i devedesetima. Bila je to generacija poznata po nadimku “Crazy Gang” ili “Luda banda” poznata po tulumarenjima van terena i gruboj igri na njemu.

Najistaknutiji član te generacije bio je sada uspješni glumac Vinnie Jones, a Kinnear je njega i suigrače trenirao sedam godina. Wimbledon je preuzeo 1992. godine i već u drugoj sezoni osvojio šesto mjesto u ligi i titulu trenera sezone. U Wimbledonu je još dva puta dolazio do gornje polovice tablice, ali 1999. morao se povući zbog infarkta.

Klub je već iduće godine ispao iz lige, a kasnije se i ugasio. Kinnear je tako nadživio klub u kojem je ostavio najdublji trag, a od njega se na društvenim mrežama među prvima oprostio slavni nogometni grubijan Vinnie Jones, piše Index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak